Man fyrer i en ekte klebersteinsovn stort sett som i en vanlig ovn. Allikevel er det noen vesentlige
forskjeller som er verdt å merke seg. På grunn av den gode varmelagringen er det ikke nødvendig
å fyre «hele tiden». Det er heller ikke nødvendig å nedjustere lufttilførselen, for slik å forsøke å få bålet til å vare lenger. En ekte klebersteinsovn lagrer jo meste parten av varmen som utvikles i steinene. Denne varmen avgis over tid, dermed er det unød-vendig å fyre konstant eller minimalisere lufttilførsel. Det å senke lufttilførsel for tidlig fører til dårligere for brenning, hvilket innebærer at veden ikke blir ut-nyttet godt og at ute- og inneklima blir tilført unød-vendig mye uforbrente partikler og gasser. Fyr derfor alltids med god trekk.
Fyrer man kun for kosens skyld er det ingenting som slår en ekte klebersteinsovn. Man har jo egentlig ikke behov for så mye ekstra varme, huset er varmt fra før og man har gulvvarme eller annen varme på. Da avgir en ekte klebersteinsovn ikke mer varme enn at termostatstyringen på de andre oppvarmingskildene justerer det slik at det ikke blir ubehagelig varmt i huset.
I tabellen bakerst i brosjyren er det oppgitt hvor mye effekt våre ovner har. Det er typisk mellom 3 og 12 kWh mens man fyrer i ovnen. Varmeeffekt i rommet kan man styre enda mere, fra meget lav til meget høy effekt. Dersom man har 3 til 4 ilegg per døgn vil effekten ut i rommet være mellom 1 og 4 kWh døgnet rundt.
I tilfelle klebersteinsovnen er hovedoppvarmings-kilden kan man selv justere hvor mye varme man
vil ha ut av den ved å justere antall ilegg. Legger man flere ilegg etter hverandre i ovnen vil batteriet, steinene, bli mere ladet. Da kan man fyre slik at man får opptil 10 kWh i flere timer ut av ovnen. Fordelen er jo at når man står opp, eller har vært borte en del timer, så vil stuen eller hytte fremdeles være god og varm. Når varmemagasinet av stein er fullt vil den avgi forholdsvis store mengder med varme over mange timer.
Den samme måten å fyre på som man gjerne gjør
i hytter er også godt egnet dersom man har et ekstra ordinært energibehov, dvs et stort eller mindre godt isolert hus. Da kan man korte ned på fyrings-intervallene eller fyre i noen perioder flere ilegg rett etter hverandre, for eksempel på etter middagen og om morgen. For de fleste boliger er noen få ilegg i døgnet nok til å få den kosen og varmen som man trenger.